Want your
own Fotopage?








 
muhamad's FotoPage

By: muhamad niezam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 12-Sep-2006 14:34 Email | Share | Bookmark
lagi gambar kilang High 5 di nilai....meloyakan

taklimat sebelum pemeriksaan
kalangan wartawan
bahan mentah
proses menimbang bahan mentah
bersedia untuk ke mixer
sistem pengairan dala mkilang
berselerak dan tak terurus
kawasan hadapan kilang
raga raga untuk mengisi roti
 
mesi nacuan
dr maamor di temuramah
antara produk high 5
mesin buat roti
mesin acuan
kotor
kotor
kotor
mesin buat roti
kotor
acuan buat roti
pekerja bangla tak pakai glove
pekerja menyukat tak pakai glove
pekerja bangla tak pakai glove
roti high-5 diingatkan jangan lagi beli atau makan roti tu lagi, abang saya seorang pemberita yang mengikuti serbuan ke

kilang roti tersebut. Serbuan dijalankan oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dengan kerjasama Kementerian

Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDN&HEP), Kementerian Kesihatan Malaysia , Imigresen, PDRM dan Majlis

Perbandaran Nilai (MPN) ke kilang roti high-5 setelah mereka menerima banyak aduan dari orang ramai yg mengatakan kilang

tersebut menjalankan operasi dalam persekitaran yang kotor dan tidak sihat. Apabila sebuan dibuat pada 06/08/06(rabu), mereka

mendapati apa yang diadu adalah benar malah jauh lebih buruk dari sangkaan mereka.. kilang terlalu kotor, berbau busuk,

persekitaran yang tidak sihat, macam mustahil jenama roti yang popular ni kilangnya macam tu.. memang amat meloyakan tekak!!

Macam manalah KWSP boleh invest jutaan ringgit kat company tu, ambil duit rakyat pastu invest kat tempat macam ni, mmg

mengejutkan semua org..So sesiapa yang pernah makan roti high-5 tu, paham2lah.. berikut adalah gambar2 yang diambil pada hari

tersebut.. TOLONG SEBARKAN KEPADA KENALAN DAN ORG RAMAI AGAR MEREKA TIDAK TERBELI ATAU MAKAN ROTI NI LAGI...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4007038.ip-198-27-81.net